KIHÍVÁS - TERJESZD A SZÉPET ÉS A JÓT

2020.03.29

💕KIHÍVÁS💕!!!

Kedves barátaim, ismerőseim, követőim!

Az elmúlt időszakban bár figyelmesen követtem a történéseket a világban, eddig tőlem nem láthattatok semmilyen, azaz sem pozitív, sem negatív koronavírussal kapcsolatos posztot.
Most viszont erős késztetést érzek arra, hogy megírjam nektek ezt a posztot és ezzel egy kihívásra (challange) buzdítsalak titeket 🙏!
A napokban egyre több kihívás kering a közösségi oldalakon, gyerekkori képeket vagy karantén alatt készült képeket osztunk meg ismerőseinkkel, és sajnos ezek mellett nagyon nagy mennyiségben a korona vírussal kapcsolatos, leggyakrabban nem igazán pozitív töltetű híreket, posztokat.
Sajnos az igazság az, hogy ezzel ébredünk és ezzel térünk nyugovóra a legtöbben, szinte az egész napunk e körül forog.
Ez a vírus mielőtt fizikálisan megfertőzne bennünket, mentálisan, azaz fejben már rég megfertőzött, mondhatnánk úgyis, hogy már többször is megbetegített, mindez annak köszönhetően, hogy az interneten ránk zúduló hírek tömkelege félelmet, pánikot, bizonytalanságot kelt bennünk. Ez pedig nemcsak lelkileg betegít meg bennünket, hanem kihatással van a mentális egészségünkre is, ugyanúgy ahogy az immunrendszerünkre és az egész szervezetünkre is. Én úgy gondolom, hogy ezek a károk, amelyeket ez a rengeteg negatív hírek eredmenyez bennünk, sokkal veszélyesebbek ránk nézve, mint ahogy azt gondolnánk.
Én magam is abba a csapdába estem, hogy a közösségi médiát görgetve rengeteg sok félelmet, bizonytalanságot és pánikot keltő híreket olvastam. Be kell, hogy valljam, egy ilyen közegben, bármennyire is próbálja az ember megőrizni a pozitív gondolkodását, nagyon nehéz optimistának maradni. Nehéz elhessegetni a haláltól való félelmet, mikor azt látja az ember, hogy fiatalok esnek áldozatul, hogy egyre több az olyan beszámoló, amely elrettentő példaként szolgál.
Ezekben a nehéz időkben a legfontosabb, hogy a lehető legjobb tudásunk szerint próbáljuk megőrizni lelki egyensúlyunkat, egészségünket és hogy tudatosan, olyan impulzusokkal tápláljuk elménket, amelyek optimizmusra és reményre adnak okot.
Nagyon fontosnak tartom a felelősségteljes viselkedést, a védekezést, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk, de ugyanakkor fogadjuk el azt, hogy vannak dolgok, történések, amelyekre nincs ráhatásunk, befolyásunk.
Minden, ami most a nagyvilágban történik, vagy már megtörtént, az olyan dolog, amin mi nem tudunk változtatni. Az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy magunkat és családunkat a legjobb tudásunk szerint próbáljuk megóvni, mind fizikailag, mind mentálisan. Ez viszont csak úgy sikerülhet, ha nem csupán magas dózisú C-vitamint vagy egyéb immunerősítőket szedünk, illetve hogy otthon tartózkodunk, vagy hogy maszkot viselünk, hanem a mentális védekezés része az is, hogy minél kevesebb negatív energiának adunk teret az elménkben, hogy ezáltal megőrizzük ezekben az embert próbáló időkben a most annyira szükséges lelki egészségünket.
Az elmúlt 4 hétben jómagam otthon voltam a gyerekekkel, mert betegek voltunk, és be kell, hogy valljam nagyon sokszor olyannyira kétségbe estem, illetve olyannyira eluralkodott rajtam a félelem, hogy már kétszer a facebook fiókokat is töröltem, hogy így védjem magam a sok káros hatástól, mivel nem nagyon tudtam a negatív posztok olvasását az ellenőrzésem alatt tartani.
MA ÚGY DÖNTÖTTEM, HOGY ENNÉL SOKKAL TUDATOSABB VÉDEKEZÉST VÁLASZTOK ES EHHEZ KÉREM A TI SEGÍTSÉGETEK IS ❤.
Ezennel egy olyan KIHÍVÁSRA buzdítlak titeket, amelyben megpróbáljuk egymás facebook falát optimistább hangulatúvá és egyben koronavírus mentessé tenni, hogy így védjük magunkat és egymást ❤.
Arra kérlek titeket, hogy ha ezután félelemkeltő, negatív töltésű cikkeket olvastok, akkor azokat ne osszátok meg, ha el is olvassátok, görgessetek tovább, de ne legyünk mi azok, akik továbbterjesztik a félelmet, a pánikot. Ehelyett osszatok meg olyan képeket, bejegyzéseket, amelyek pozitív töltetűek, amelyek bizakodásra és optimizmusra adnak okot 😊🙏. Legyen ez akár pillanatkép a családi karanténból, vagy régebbi képek, vagy akár a koronavírussal kapcsolatos gyógyulásról szóló hírek, teljesen mindegy, egy a LÉNYEG, hogy ne a negatív posztokat továbbítsuk és sokszorozzuk meg, mert azzal, ha ilyen dolgokat osztunk meg, valljuk be, hogy senkinek nem segítünk. Sem magunknak, sem ismerősünknek, sem a nagyvilágnak, akár igaz, akár hamis a félelemkeltő hír. Ha ezt minél többen megtesszük, akkor sokkal kevesebb lesz az olyan poszt, ami félelmet kelt bennünk, és ezáltal sokkal könyebb lesz megőriznünk a pozitív hozzáállásunkat. Igaz, ezzel nem fogunk a tényeken változtatni és a vírus terjedését sem tudjuk megállítani, de legalább a lelki nyugalmunk érdekében nagy lépéseket tehetünk. Lehet, hogy lemaradunk jó pár hírekről, vagy hogy kevésbé tájékozottak leszünk (ettől függetlenül akár a tévéből akar az újságokból tájékozódhatunk és kell is, hogy egészséges mennyiségben a jelenlegi helyzetről informálva legyünk), de most ennél sokkal többet ér a lelki egészségünk megőrzése. Hisz tudjuk, az egyetlen amin változtatni tudunk, ami felett hatalmunk van, az a hozzáállásunk. Ebben a helyzetben ez pedig még inkább nyomatékosítható. Ha azon leszünk, hogy lelki egészségünk támogassuk, akkor a teszi egészségünk és támogatjuk ezáltal, és ez az, amire jelenleg hatásunk lehet, a többire nincs befolyásunk. Viselkedjünk felelősségteljesen, aki teheti maradjon otthon, védekezzünk az előírások szerint, de ugyanakkor védekezzünk MENTÁLISAN IS, hogy valóban egészségesek maradjunk 🙏.
Tudjátok, ahogy Teréz anya is mondta, a háborúk ellen nem lehet a tüntetésekkel a harcot felvenni, csakis a béke által. Ne a vírus ellen harcoljunk, mert azzal azt erősítjük, harcoljunk inkább az EGÉSZSÉGÜNKÉRT ÉS A LELKI BÉKÉNKÉRT.
Mindenkinek szívből kívánom, hogy sikerüljön ezekben az embert próbáló időkben megőriznie testi és lelki egészségét és optimistán, bizakodóan, hittel a jövőbe nézve átvészelni ezt a kihívást, amit most az élettől kaptunk.
Köszönöm, ha időt szántál rá és elolvastad a posztom, ha tetszett, kérlek oszd meg, küldd át ismerőseidnek, vagy csak másold be, hogy így erősítsük és támogassuk egymást 🙏❤.
Bízom benne, hogy a következő napokban, egyre több szép és jót fogunk látni a hírvonalainkon😉💕.
Jelszó: minél kevesebb negatív töltetű poszt a hírvonalainkon😉
TERJESSZÜK A SZÉPET ÉS A JÓT ❤!!!
#kihívás #terjeszdaszépetésajót #egymásért

Szeretettel

Ferenczi Klaudia

Ferenczi Klaudia - Ferenczi Klaudia hivatalos weboldala
Minden jog fenntartva 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!